Traineeship

Zorgadministrateur

Iedereen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met zorg. Van een ziekenhuisbezoek tot behandeling in een GGZ-instelling of opname in een verzorgingstehuis. Het lijkt vanzelfsprekend, maar wie betaalt dit nu eigenlijk? Een diepgaandere kijk achter de schermen laat een enorm complex proces zien, waarin de zorgadministrateur een onmisbare rol speelt.

 Een correcte zorgadministratie zorgt ervoor dat een zorginstelling alle vergoedingen ontvangt waarop het recht heeft, en op die manier de zorg kan blijven leveren die nodig is.  Door continue verandering in wet- en regelgeving is dit vakgebied zeer dynamisch. Tegenwoordig worden zorginstellingen gedwongen om hun declaratieprocessen kwalitatief beter te organiseren en een transparantere administratie te voeren. Als zorgadministrateur draag je, door binnen dit proces te administreren, controleren, analyseren, optimaliseren en adviseren, bij aan de verbetering van de zorg in Nederland.

Wat doet een

zorgadministrateur?

Het administratieve proces binnen de zorg is zeer complex, en een zorgadministrateur heeft zeer uiteenlopende verantwoordelijkheden. Want, als zorgadministrateur:

Bij welke opdrachtgevers

kun je aan het werk?

Als zorgadministrateur kun je aan het werk bij een organisatie binnen de zorgsector. Hierbinnen wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten zorginstellingen. Enerzijds de cure en anderzijds de care.
trainingImg2

Cure

Onder cure instellingen worden ziekenhuizen en specialistische klinieken verstaan, waarbij genezing of het bevorderen van het herstel de belangrijkste drijfveer is. Hier lees je meer over de ervaring van Pien in de cure.

LEES MEER
trainingImg2

Care

Bij care instellingen horen gehandicapten-, ouderen- of thuiszorginstellingen. Het streven van deze instellingen is om ziekten, beperkingen of stoornissen zoveel mogelijk te beperken. Lees meer over de ervaring van Erik in de care.

LEES MEER

Ervaringen

Traineeship Zorgadministrateur

Trainees en oud-trainees Zorgdministratie delen hun ervaring. Lees hier hoe zij de opleiding, de opdrachten bij de opdrachtgever hebben ervaren en hoe zij terugkijken op het traineeship.