Aan het werk gaan is één van de opties na je studie. Maar waarom zou je daar voor kiezen?

Het studentenleven bevalt je prima. Feesten tot diep in de nacht, lekker uitslapen en zo nu en dan een keer naar college of iets inleveren. Toch zijn er meer dan genoeg redenen om het studentenleven achter je te laten en aan het werk te gaan.

  1. Geld! Eindelijk hoef je je geen zorgen meer te maken of je aan het einde van je geld nog een stukje maand over hebt. En wat heerlijk om niet meer afhankelijk te zijn van je zorgtoeslag of stufi. EN! Nu kun je eindelijk sparen voor die mooie reis of voor dat koophuis waar je al jaren van droomt.
  2. Je merkt wat je allemaal geleerd hebt. Ken je dat gevoel dat je jaren gestudeerd hebt en eigenlijk geen idee hebt wat je nou eigenlijk hebt geleerd? In de praktijk merk je pas echt hoeveel je weet en wat je allemaal geleerd hebt. Je kunt eindelijk alle geleerde theorie in de praktijk brengen en voelen hoe het nu echt gaat op de arbeidsmarkt. Het is fijn om te zien waar je jarenlang moeite voor hebt gedaan en te merken wat jij allemaal geleerd hebt in de schoolbanken.
  3. Je doet praktijkervaring op. De theorie die in studies aan bod komt is niet altijd even actueel. En soms is het wel actueel, maar blijkt het bijzonder ver van de praktijk af te staan of blijkt het lastig toe te passen in de praktijk. Door te gaan werken heb je de kans alles wat je hebt geleerd toe te passen in de praktijk.
  4. Een nieuwe fase in je leven. Je sluit je studie af en gaat door in de nieuwe fase van je leven. Rust, ritme en regelmaat als je wekker elke dag op hetzelfde moment gaat, en als je thuis komt kan je rustig ontspannen op de bank zonder zorgen over tentamens of essays of wat dan ook.
  5. Meer controle over je leven. Niet alleen de tijd dat je in de collegebanken zit, maar ook je vrije tijd staat in het teken van je studie of (studiegerelateerde)verplichtingen. Wanneer je aan het werk gaat heb je zelf meer controle. Na werktijd kun je ontspannen en doen waar je zin in hebt, zonder dat er nog een tentamen of essay op je ligt te wachten.
  6. Je weet beter of dit is wat je wilt. Je studie zou de leukste en meest interessante studie ter wereld kunnen zijn, maar als je het werk niet leuk vindt, houdt het op. De enige manier om erachter te komen of je de juiste studiekeuze hebt gemaakt is door aan het werk te gaan. Dan weet je namelijk of dat inderdaad de richting is die je op wilde.
  7. Een rap groeiend netwerk. Door alle nieuwe collega’s die je ontmoet heb je binnen no-time een veel groter netwerk met professionals die je in contact kunnen brengen met andere mensen en potentiële nieuwe werkgevers. Vergeet ze dus niet op LinkedIn toe te voegen.
  8. Alleen nog nuttige scholing. Hoeveel vakken heb je wel niet gehad waarvan je dacht “dit ga ik echt nooit meer gebruiken”. Nu leer je dingen waarvan je echt het gevoel hebt dat je er beter van wordt. Die Exceltraining waardoor je betere rapportages kunt uitdraaien of systeemtraining waardoor je je werk sneller en gemakkelijker kunt doen zijn echt de dingen die jij nuttig vindt.

Bij Quoratio geloven we in de kracht van praktijkervaring, daarom geven we onze mensen de kans deze op te doen bij de mooiste werkgevers van Nederland. Maar om bij Quoratio aan het werk te kunnen is het belangrijk dat jij beschikt over de juiste motivatie én persoonlijkheid. Als jij denkt dat je daarover beschikt, ben je meer dan welkom!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!