Wanneer je eenmaal klaar bent met je studie denk je mogelijk niet direct aan doorstuderen. Toch zijn er voordelen te over om hier toch voor te kiezen.

  1. Betere startpositie op de arbeidsmarkt. Uit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) blijkt dat mensen die hoger zijn opgeleid – zeker op hbo-niveau – grotere kansen hebben op de arbeidsmarkt. Daarnaast kun je door het maken van de juiste studiekeuze je kennis verbreden of juist verdiepen waarmee je positie op de arbeidsmarkt verbetert.
  2. Je bent breder inzetbaar. Afhankelijk van de studiekeuze die je maakt kun je je kennis in de breedte uitbreiden. Hierdoor kun je – eenmaal in het werkveld – in meerdere richtingen aan het werk. Zo kun je ook later nog kiezen voor het inslaan van een andere richting zonder te hoeven doorstuderen of tegen het plafond aan te zitten door een gebrek aan kennis.
  3. Werkgevers stellen hogere eisen. Werkgevers verwachten meer kennis en vaardigheden dan vroeger. Door te kiezen voor doorstuderen kun je naast extra kennis ook werken aan je persoonlijke vaardigheden, mits hier in het studieprogramma voldoende ruimte is.
  4. Je kunt jezelf dus verder ontwikkelen en ontplooien. Zeg nou zelf, jij wilt toch ook de beste versie van jezelf zijn? Door te kiezen voor doorstuderen kun je aan de slag met die punten waar je graag verder in wilt groeien.
  5. Het geeft je persoonlijke verdieping. Doordat je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen leer je ook jezelf beter kennen. Je ontwikkelt je doorzettingsvermogen, volharding en doet kennis op in een richting die jij interessant vindt. Kennis en vaardigheden die later fantastisch goed van pas komen.
  6. Hogeropgeleiden verdienen meer. Het liefste verdienen we zoveel mogelijk, toch? Gemiddeld gezien verdienen hogeropgeleiden meer dan lageropgeleiden, dus een makkelijke manier om dat salaris op te krikken is door een extra papiertje te halen.
  7. Je bouwt een groter netwerk. Je komt in contact met nieuwe studiegenoten die allemaal een eigen netwerk hebben. Zij (en jijzelf ook) komen allemaal bij mooie bedrijven terecht en kunnen jou in contact brengen met je toekomstige droombaan, maak daar gebruik van!
  8. Je zit nog lekker in het ritme. Het studentenleven heeft zijn eigen ritme en als je aan het werk bent geweest is het heel lastig om terug te keren naar de schoolbanken. Dus maak gebruik van de gewenning die je op dit vlak al hebt en plak er nog even iets achteraan. Want de kans is klein dat je hier later nog mee aan de slag gaat.
  9. Je kunt nog zeker 40 jaar werken. Gemiddeld genomen is een afstudeerder tussen de 20 en 25 jaar. Dat betekent dat als je klaar bent met studeren en je meteen gaat werken, je nog zeker 40 jaar hebt voor je met pensioen gaat. Tijd genoeg dus. Dan kun je net zo goed iets langer doorstuderen, toch?

Ben je ervan overtuigd dat je nog niet bent uitgeleerd? Dat weten wij wel zeker! Want niemand is ooit uitgeleerd. Zeker niet wanneer je ambitie hebt, want daar is daar altijd de drive om meer te willen en meer te kunnen. Een goede eigenschap als je het ons vraagt!

Dus wil je doorstuderen en tegelijkertijd relevante werkervaring opdoen? Dan is een traineeship een goede derde optie. Dan krijg je de mogelijkheid om naast relevante vakkennis ook te werken aan je persoonlijke vaardigheden in de vorm van trainingen in communicatie-, presentatie- en adviesvaardigheden. Benieuwd naar de voordelen van het volgen van een traineeship?

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!