Door problemen met dure en weesgeneesmiddelen (DWGM) waren er achterstanden ontstaan op de facturatie. Daarom werd ik, Teske van der Wielen, gevraagd. Dure en weesgeneesmiddelen was voor mij nog onbekend terrein. Onzeker, maar wel zin in een nieuwe uitdaging heb ik deze opdracht geaccepteerd en ben ik aan het werk gegaan bij Rivas. Sindsdien breidt mijn netwerk zich binnen het ziekenhuis steeds verder uit. Het is duidelijk te merken dat mensen met vragen over registratie of het proces er omheen mij inmiddels weten te vinden.

Uitdagende projecten

In eerste instantie ben ik gestart met correctiewerk in DWGM. Vervolgens ging ik aan de slag met het 90% leiden van een implementatieproject om nieuwe regelgeving juist en tijdig in te voeren. Eén van mijn meest uitdagende projecten als zorgadministrateur, omdat het om nieuwe wet- en regelgeving ging en ik nog nooit een beleid had mogen implementeren. Vanuit mijn hbo-opleiding was ik wel gewend om beleid op te maken, maar dan zonder het te implementeren.

Nóg groter dan voorzien

Dus dit was mijn kans. Ik was binnen Rivas al bezig met het dossier en wist er inmiddels het fijne van. Echter kwam de benodigde informatie – die landelijk moest worden uitgegeven – veel te laat en zat het vol fouten. Hierdoor was de uitdaging om het beleid op de geplande datum live te krijgen nóg groter dan ik vooraf had voorzien.

Tegenkomen, uitzoeken en eigen maken

Momenteel is en blijft juiste registratie één van mijn uitdagingen bij Rivas. Zo ga ik mij verder verdiepen in de proces- en registratieverbetering van de bron tot aan de achterkant. Met de werkgroep paramedisch en de softwareleverancier ben ik bezig met het analyseren en verbeteren van de problematiek van registratie tot declaratie. Een uitdagend proces waarin ik veel kan leren. Ik heb het altijd al interessant gevonden om nieuwe dingen tegen te komen, uit te zoeken en eigen te maken.

Het leren zal nog lang niet stoppen

Door de ervaring die ik tijdens mijn traineeship en bij Rivas heb opgedaan ga ik nu meer uit van mijn eigen kunnen. Daarnaast ben ik beter in staat onjuistheden bespreekbaar te maken. Als ik bijvoorbeeld weet dat het niet klopt wat er gebeurt, dan durf ik ook aan medisch specialisten een weerwoord te bieden. Van Quoratio heb ik hierbij altijd goede begeleiding gehad met wederzijds vertrouwen, wat maakt dat ik Quoratio als erg goede werkgever heb ervaren. En ik ben er van overtuigd dat ondanks het aflopen van mijn traineeship, het leren nog lang niet zal stoppen.

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!