Ben jij de schakel tussen HR en Salarisadministratie?

Ben jij de schakel tussen HR en Salarisadministratie?

Iedere werknemer in loondienst die arbeid verricht, heeft recht op salaris. Maar waarom bestaat er een verschil tussen bruto en netto, hoe wordt dit berekend en waar gaat dit geld naar toe? Er gaan veel processen vooraf aan de realisatie van een loonstrook en de berekening van het salaris. Processen en berekeningen waarbij de expertise van een HR- en salarisadministrateur nodig is.

Zo ben je als HR- en salarisadministrateur altijd op de hoogte van wet- en regelgeving en weet je precies welke loonbelastingen en afdrachten er gedaan moeten worden. Je verzamelt, verwerkt en controleert gegevens en beantwoordt vragen van medewerkers over hun loonstrook. Een onmisbare schakel binnen de organisatie.

Opleiding

Opleiding

Bij het traineeship HR- en salarisadministratie start je met de basis, het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL). Aangevuld met een Lean Yellow Belt en diverse persoonlijke vaardigheidstrainingen. Daarna ga je aan de slag met de Vakopleiding Payroll Services (VPS) waarmee je je kennis over salaris en arbeid verder verdiept. Tijdens je traineeship kun je rekenen op persoonlijke begeleiding van een HR Manager. Zo is er altijd voldoende aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Na de basis kun je zelf kiezen welke richting je op wilt, je bent dus zelf verantwoordelijk voor het pad dat je de komende jaren bewandelt.

Welk pad bewandel jij?

Welk pad bewandel jij?

Allround

Wordt een allround professional en blijf jezelf uitdagen.

Specialisatie

Wil je liever specialist worden op één van de deelgebieden? Ook dat is mogelijk! Maak dan de keuze voor een specialisatie.

Ervaringen

Ervaringen

Om je een beter beeld te geven van het Traineeship HR- en Salarisadministratie hebben we verschillende trainees gevraagd naar hun ervaring.

Lees verder

Lotte

Lotte Trainee Salarisadministratie

Ik merk dat er echt iets met mijn ideeën wordt gedaan.

Lees meer
Rowan

Rowan Trainee HR- en Salarisadministratie

Bij Quoratio kan ik bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken nemen.

Lees meer
Rendel

Rendel Payroll Specialist

Ik heb mijzelf onder begeleiding van Quoratio ontwikkeld tot consultant.

Lees meer

Enthousiast geworden? Solliciteer nu!

Enthousiast geworden? Solliciteer nu!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Solliciteer nu!

Vacature

Vacature

Traineeship HR- en Salarisadministratie

Ben jij de schakel tussen HR en Salarisadministratie? Wil jij blijven leren en tegelijkertijd werken bij de mooiste opdrachtgevers? Kom dan Werken en Leren bij Quoratio!

✅ Werken en leren op hbo-niveau

✅ Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

✅ Professionele begeleiding door HR Manager

✅ Zelf kiezen welke kant je op wilt

Als HR- en Salarisadministrateur maak je impact! Iedere werknemer in loondienst heeft recht op salaris, een begrijpelijke loonstrook en beholpen te worden met vragen en advies. Je bent altijd op de hoogte van wet- en regelgeving en je weet precies welke loonbelastingen en afdrachten er gedaan moeten worden. Je verzamelt, verwerkt en controleert gegevens. Je bent een onmisbare schakel binnen iedere organisatie.

Het traineeship

Bij het traineeship HR- en Salarisadministratie van Werken & Leren start je met de basis, je krijgt een erkend diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL). Daarna ga je aan de slag met de Vakopleiding Payroll Services (VPS). Je krijgt vakken als Arbeidsrecht, Sociale Zekerheid en Loonheffingen. Aanvullend kun je nog een Lean Yellow Belt en diverse persoonlijke vaardigheidstrainingen volgen waarmee je je kennis over salaris en arbeid verder verdiept.

Je start het tweejarig traineeship met de praktijkgerichte basisopleiding op ons hoofdkantoor in Bunnik. Hier leg je automatisch contacten met docenten, collega’s en medetrainees. Eenmaal tijd om je kennis in de praktijk te brengen kun je zowel op projectbasis als structureel worden ingezet bij een van onze opdrachtgevers waaronder de Rabobank, Alfa Accountants & Adviseurs, Gemeente Utrecht of De Politie. Aan het einde van je traineeship beschik je niet alleen over een beroeps erkend diploma en relevante werkervaring, maar ook over mooie namen op je cv.

Hoe ziet je dag er ongeveer uit?

Je gaat aan het werk binnen een dynamisch vakgebied. Als Junior Consultant:

✅ Zorg je dat iedereen op het juiste moment het juiste salaris krijgt

✅ Ben je het aanspreekpunt voor medewerkers met vragen over sociale wetgeving, pensioenen, onkostenvergoedingen, inhoudingen, premies en belastingen

✅ Onderhoud je contact met de afdeling personeel en organisatie, het UWV, pensioenverzekeraars en de Belastingdienst

✅ Verwerk je mutaties, zoals indiensttreding, verlof en leaseauto’s

✅ Controleer je of gegevens kloppen en breng je waar nodig correcties aan.

Ben je nieuwsgierig welke mogelijkheden en uitdagingen anderen hebben tijdens hun traineeship? Lees dan eens de ervaringen op onze website!

De kans voor jou?

Wij zoeken mensen met ambitie die het beste uit zichzelf willen halen. Mensen die persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden en graag op zoek gaan naar uitdagingen en nieuwe mogelijkheden. Beschik jij over de juiste eigenschappen? Dan is het Traineeship HR- en Salarisadministratie echt iets voor jou!

 • Hbo-denkniveau
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Affiniteit met cijfers, analytisch, zelfstandig, flexibel en nauwkeurig
 • Oplossingsgericht, professionele en assertieve houding

Waarom Quoratio?

 • Direct een vast contract
 • Werken en Leren op hbo-niveau en veel kennisdeling
 • Het behalen van een beroeps erkend diploma PDL en VPS
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en volop doorgroeimogelijkheden. Hier vind je onze Brand Story
 • Altijd een opdracht bij jou in de regio
 • Salaris vanaf plaatsing en reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld
 • Leuke collega’s die je beter leert kennen tijdens de MeetUps, borrels en ons Summerfestival.
 • Toegang tot ons online leerplatform, de Quoratio Campus

Oftewel, heb jij ambitie in administratie? Start dan nu je carrière!

Solliciteren doe je via onze website. Of neem direct contact op met recruitment@quoratio.nl of 030-6569720

solliciteer nu!