Het selectieproces

uitgelegd

Trainee bij Quoratio word je niet zomaar. Hiervoor moet je eerst de verschillende onderdelen van het selectieprocedure doorlopen. Om je een goed beeld te geven van deze onderdelen nemen we je stap voor stap mee in het proces. Zo weet je wat je kunt verwachten en hoe je je op de verschillende onderdelen kunt voorbereiden.

De verschillende stappen

van het selectieproces

Het proces start met de voorselectie, dus zodra wij je sollicitatie hebben ontvangen beoordelen wij op basis daarvan of je in aanmerking komt voor het traineeship. Is dat het geval? Dan ga je door naar de volgende ronde.

Afhankelijk van de uitkomsten van de voorselectie is dit de testronde of het 1e gesprek. Het 1e gesprek staat in het teken van kennismaken en jouw motivatie om te starten met één van de traineeships. De testronde is om te beoordelen of je voldoet aan de gestelde eisen en competenties. De gesprekken daarna worden de uitkomsten van de test en je motivatie verder besproken. Kom je door het eindgesprek heen? Dan mag je starten met één van de traineeships.

thumb-1
block-image

Wat je kunt verwachten

in de gesprekken

Het eerste gesprek heeft als doel om elkaar beter te leren kennen. We verwachten wel dat je al goed heb nagedacht over waarom je deze richting op wilt, Want, motivatie is voor ons erg belangrijk. Vinden we je geschikt voor één van de traineeships? Dan ga je door naar de volgende ronde. Aan de hand van het eindgesprek wordt bepaald of je mag starten met het traineeship.

block-image

Wat je kunt verwachten

in de testronde

Aan de hand van drie capaciteitentests wordt bepaald of je voldoet aan de gestelde norm van hbo-denkniveau. Op basis van de persoonlijkheidstest brengen we je persoonlijke eigenschappen in kaart. De uitkomsten van de tests worden in het eerstvolgende gesprek uitgebreid besproken. Behaal je de testen met positief resultaat en ben je de gesprekken goed doorgekomen, dan mag je starten met het traineeship.