Wat is jouw eerste gedachte bij salarisadministratie? Denk jij dan meteen aan een saai en stoffig beroep? Think again! Salarisadministratie is tegenwoordig veel meer dan het verwerken van mutaties. Wij laten je zien dat het werk van een moderne salarisadministrateur zeer divers en uitdagend is.

De salarisadministrateur van de 21e eeuw

Vroeger was een salarisadministrateur voornamelijk bezig met het uitvoeren van mutaties. Belangrijkste taken waren het verzamelen, verwerken en controleren van gegevens, zodat de salarissen goed en op tijd kunnen worden uitbetaald. Tegenwoordig is echter een groot deel van dit werk geautomatiseerd. Een salarisverwerkingssysteem zorgt ervoor dat de salarissen worden berekend en dat salarisstroken worden opgesteld. Dit betekent echter niet dat de salarisadministrateur overbodig is geworden. In tegendeel! Deze is belangrijker dan ooit, maar heeft een totaal ander takenpakket gekregen! De salarisadministrateur van de 21e eeuw moet goed met verschillende systemen kunnen werken, het management kunnen adviseren op het gebied van onder andere de salarisverwerking, HR en arbeidsrecht en werknemers uitleg geven over bijvoorbeeld hun loonstroken.

Waar leer ik dat dan?

Er zijn opleidingen voor salarisadministrateurs waarbij je de basis leert van de personeelsadministratie. Wil jij je echter onderscheiden van anderen en net dat stapje extra zetten? Dan kun je kiezen voor het traineeship HR- en salarisadministratie van Quoratio. Daarbij word je opgeleid tot een allround salarisadministrateur met kennis van salarisverwerking, arbeidsrecht, sociale zekerheid en HR. Daarnaast leer je nog veel meer andere nuttige skills, zoals adviseren op efficiënte wijze en het verbeteren van processen. Quoratio focust op jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Jij krijgt de kans een expert te worden op het gebied van loonadministratie. Je begint met de basis, maar groeit al snel door. Heb jij de basis eenmaal onder de knie? Dan krijg je de kans om je te specialiseren of je te ontwikkelen tot een allround salarisadministrateur.

Groeien in je rol van salarisadministrateur

Elke salarisadministrateur zal in het begin te maken krijgen met het verwerken van mutaties. Aan de start van je carrière zal je dan ook vooral bezig zijn met uitvoerende werkzaamheden. Je moet eerst flink wat praktische ervaring opdoen, zodat je je uiteindelijk kunt ontwikkelen tot een expert. Quoratio helpt jou nog sneller in de rol van specialist te groeien door je diverse opleidingen en trainingen aan te bieden. Dat varieert van een opleiding voor het behalen van je Praktijkdiploma Loonadministratie tot trainingen op het gebied van adviseren en Lean Six Sigma. Zo kun jij na verloop van tijd een opdrachtgever meer bieden dan een standaard salarisadministrateur. Je kunt dan bijvoorbeeld ook adviseren op het gebied van salarisverwerking en bedrijven ondersteunen bij procesoptimalisaties of de invoering van nieuwe systemen. Je kunt meedenken op het gebied van HR- en salarisadministratie en arbeidsrecht en ideeën aandragen voor verbeteringen. Zo worden je werkzaamheden als salarisspecialist uiteindelijk zeer divers. Wil je weten wat wij onze klanten beloven? Ze kunnen kiezen tussen vaste- , tijdelijke ondersteuning, projectmanagement, maar ook de volledige outsourcing van de salarisadministratie.

Jij ook werken in de salarisadministratie?

Een carrière als salarisadministrateur biedt dus zeer veel afwisseling en uitdaging. Nadat jij de uitvoerende werkzaamheden onder de knie hebt, krijg je steeds meer verantwoordelijkheden. Je hoeft niet langer alleen mutaties te verwerken. In plaats daarvan krijg je de kans om managers te adviseren, vragen van werknemers te beantwoorden, processen te verbeteren en op de lange termijn zelfs je eigen projecten op te starten en aan te sturen. Tijd voor een carrièreswitch? Ontdek dan snel meer over het traineeship HR- en salarisadministratie van Quoratio en kom erachter of het iets voor jou is!

Deze blog werd geschreven door Tessa van Hees. Ze startte een half jaar geleden bij ons als trainee HR- en salarisadministratie. Nieuwsgierig naar ervaringen van andere trainees? Die lees je hier!

Past ons Traineeship HR- en ...

Ben je benieuwd of het Traineeship HR- en Salarisadministratie iets voor jou is?

lees meer

Administratieve zelfredzaamheid in ...

Zo’n tien jaar geleden ging ik via Quoratio aan de slag als trainee bij de salarisadministratie van Center Parcs Europe. Een...

lees meer

Het inzichtelijk en overzichtelijk ...

Miranda ging aan de slag met de processen op de personeels- en salarisafdeling van een academisch ziekenhuis.

lees meer

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!