Traineeship

Salarisadministrateur

Eigenlijk elke organisatie heeft te maken met salarisverwerking. Het is een proces waar je niet vaak bij stilstaat, maar als het salaris niet tijdig of correct wordt uitgekeerd, kan dat voor een organisatie grote problemen opleveren. Denk aan ontevreden medewerkers en sancties van bijvoorbeeld de Belastingdienst. Als salarisadministrateur ben je verantwoordelijk voor juiste en tijdige verloning van alle medewerkers van de organisatie. Dit is een complex administratief proces waarbij meer komt kijken dan je in eerste instantie zou verwachten. Daarnaast is de Nederlandse wet- en regelgeving aan continue verandering onderhevig waardoor je als salarisadministrateur nooit bent uitgeleerd.

Wat doet een

salarisadministrateur

Het administratieve proces is complex, en een salarisadministrateur heeft zeer uiteenlopende verantwoordelijkheden. Als salarisadministrateur:

Bij welke opdrachtgevers

kun je aan het werk?

Als salarisadministrateur kun je aan het werk bij diverse organisaties, die grofweg zijn op te delen in twee verschillende categorieën.
trainingImg2

Profit en non-profit

De eerste categorie bestaat uit organisaties die zelf het salaris uitkeren aan hun medewerkers. Dit kan elk soort organisatie zijn, van een lokale school tot een groot commercieel bedrijf. Ben je benieuwd hoe het Ferry vergaat? Lees dan zijn ervaring.

Lees meer
trainingImg2

Accountancy

De tweede categorie bestaat uit organisaties die de salarisadministratie uitvoeren voor hun klanten. Je kunt hierbij denken aan accountantskantoren en payroll organisaties. Ben je benieuwd hoe het Cindy vergaat in de accountancy? Lees dan haar ervaring.

Lees meer

Ervaringen

Traineeship Salarisadministrateur

Trainees en oud-trainees Salarisadministratie delen hun ervaring. Lees hier hoe zij de opleiding, de opdracht(en) bij de opdrachtgever hebben ervaren en hoe zij terugkijken op het gehele traineeship.