Wij leiden jonge mensen op tot professional op het gebied van registratie en declaratie in de zorg. Een complexe wereld waarin de geleverde zorg op de juiste manier moet worden geregistreerd.
Want zonder registratie geen declaratie. En zonder declaratie geen geld. Dát is waar Lotte Boonman en Yoeri Chaigneau een onmisbare rol spelen.

Trainee Lotte Boonman (23) startte haar carrière als logopediste in Den Haag. ,,Mooi werk. Toch knaagde er iets en ging ze op zoek naar andere mogelijkheden in de zorg.’’ Zo kwam ze terecht bij het Traineeship Zorgadministratie van Quoratio. ,,Ik heb namelijk niet alleen affiniteit met de zorg, maar ook met cijfers.’’ Ze stuurde haar cv op en kon na meerdere sollicitatiegesprekken aan
de slag als trainee.

“Ze kijken hier meer naar wie je bent en wat je ambities zijn. De opleiding die ik hier volgde was echt top.”

Ook Consultant Yoeri Chaigneau (26) stapte vanuit onverwachte hoek over naar Quoratio. Hij studeerde bewegingstechnologie en wilde hiermee de orthopedie in. Maar passend werk was lastig te vinden.
Via via hoorde hij over de combinatie van leren en werken. Na drie gesprekken en een uitgebreide test kon Yoeri starten met het Traineeship Zorgadministratie. Zijn eerste opdracht volgde al snel.

Iets voor mensen betekenen

Lotte en Yoeri werden allebei verrast door de dynamiek en de mogelijkheden bij Quoratio. Lotte: ,,Ik ben nog in opleiding, maar ga daarnaast ook al in de praktijk aan de slag. Mijn eerste opdracht was bij Parnassia in Den Haag, een klus van drie maanden in de jeugd-GGZ. Ik verzorgde de aanvragen voor de beschikkingen waardoor een kind de juiste zorg kan ontvangen. Daarmee werd ik de schakel tussen de gemeente en de zorgverlener.” Op dit moment heeft Lotte haar tanden gezet in haar tweede opdracht: verpleeghuis Amstelring in Amstelveen. Daar zorgt ze ervoor dat de juiste indicaties in huis komen, zodat – ook hier – de juiste zorg kan worden geleverd.

Ook zonder diploma aan de slag

,,De combinatie van werken en leren is dynamisch”, aldus Yoeri. ,,Vooral omdat je de lesstof meteen in de praktijk brengt.’’ Hoe gaat dat bij Lotte als ze iets niet kan oplossen bij Amstelring? Lotte: ,,Als ik ergens niet uit kom, bel of mail ik. Mijn Talent Development Manager ondersteunt mij en helpt me dan verder. Dat loopt heel soepel.’’ Yoeri: ,,Ze kijken hier meer naar wie je bent en wat je ambities zijn. De opleiding die ik hier volgde was echt top. Ik kreeg er meer zelfvertrouwen door en merkte dat collega’s hier altijd voor je klaar staan.’’

Lotte en Yoeri hadden geen administratief diploma op zak toen ze bij ons aanklopten.

Medisch specialisten adviseren

Yoeri heeft zijn traineeship met succes afgerond. Op dit moment is hij een jaar gedetacheerd in het Erasmus MC. Daar is hij DBC-adviseur. Hij adviseert medisch specialisten en managers over de registratie van medische onderzoeken en behandelingen. Dat is nuttig, want door juiste registratie krijgt het ziekenhuis betaald voor de medische zorg die zij leveren. Yoeri is nog lang niet uitgeleerd en zegt voorlopig nog toekomst te zien bij Quoratio vanwege de toekomst- en doorgroeimogelijkheden. “Ik krijg hier volop de ruimte om me verder te ontwikkelen. Maar eerst op vakantie! Volgende maand zit ik een maand in Australië waar ik ga backpacken samen met mijn vriendin.’’

Investering in mijzelf

Lotte zit nu in het eerste jaar van haar traineeship. ,,Ik zie het als een investering in mijzelf. Als de opleiding is afgerond, wil ik mij gaan specialiseren. Ik weet nog niet precies waarin, maar in één ding heel erg goed zijn, lijkt me tof.’’ Lotte woont samen met haar vriend in Nootdorp. ,,Hij zit bij de marine en is veel op reis. Als hij weg is, heb ik alle tijd om te studeren.’’ Er blijft zelfs nog tijd over voor haar twee hobby’s: mooie dingen snijden uit speksteen en leren tassen maken. Heeft ze geen heimwee naar de logopedie? ,,Nee en dat komt omdat ik dankzij Quoratio toch in de zorg werk en daar het verschil kan maken.”

Dit artikel werd ook geplaatst in de zomereditie van Medivacature.nl 

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!