Als ervaringsdeskundige weet Guido als geen ander hoe het is om als trainee bij een opdrachtgever aan het werk te gaan. Daarom geeft hij je een aantal praktische tips waarmee jij alles uit de periode bij je opdrachtgever haalt én een goede basis legt voor de toekomst.

Tip 1. Durf vragen te stellen.

Toen ik bij Heijmans – mijn eerste opdrachtgever – aan het werk ging heb ik echt wel duizenden vragen gesteld. Al ging het over de meest simpele dingen, toch stelde ik gewoon die vraag. Want als je meer over de achtergrond weet, kun je de theorie goed in de praktijk toepassen. Ik snap dat het soms best lastig is, maar wat heb je te verliezen? Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de opdracht, de opdrachtgever en de mensen in je team, maar als je de kans krijgt moet je hem gewoon grijpen!

Tip 2. Zorg dat je zoveel mogelijk te zien krijgt.

Zodra je op opdracht zit moet je er alles aan doen om zoveel mogelijk te zien te krijgen. Probeer om overal en op elk stukje van de HR- en Salarisadministratie te mogen meekijken. En krijg je die kans niet? Wees dan niet bang om deze vraag te stellen. Want hiermee leg je een hele goede basis die je ook in de toekomst verder kan helpen. Wees niet bang en ga er gewoon voor!

Guido Ruiter
Salarisprofessional

 

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!