Traineeship

Financieel medewerker

Een financiële administratie die goed op orde is geeft inzicht in de financiële situatie van de organisatie. Op basis van deze gegevens kan het management strategische beslissingen nemen, het beleid uitstippelen en waar nodig bijsturen. De financiële administratie is dus verbonden met alle processen binnen de organisatie en vormt een belangrijke schakel tussen het management en de rest van de organisatie. Als financieel medewerker ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en controleren van de financiële gegevens en het vertalen van deze gegevens naar stuurinformatie voor het management.

Wat je gaat doen als

financieel medewerker

De financiële administratie omvat veel processen waardoor een financieel medewerker zeer uiteenlopende werkzaamheden kan hebben. Als financieel medewerker...

Bij welke opdrachtgevers

kun je aan het werk?

Als financieel medewerker kun je aan het werk bij diverse organisaties, die grofweg zijn op te delen in twee verschillende categorieën.
trainingImg2

Profit en non-profit

Dit zijn organisaties die zelf de financiële administratie bijhouden en hiervoor zelf iemand in dienst hebben. Dit kan elk soort organisatie zijn, van lokaal mkb tot een groot commercieel bedrijf.

trainingImg2

Accountancy

De tweede categorie bestaat uit organisaties die de financiële administratie uitvoeren voor hun klanten. Je kunt hierbij denken aan administratie- en accountantskantoren.

Ervaringen

Traineeship Financieel Medewerker

Trainees en oud-trainees Financiële Administratie delen hun ervaring. Lees hier hoe zij de opleiding, het traineeship en de plaatsing bij de opdrachtgever hebben ervaren en hoe zij hier op terugkijken.