Bij werken in de zorg denk je natuurlijk aan functies als verpleegkundige en arts. Maar er zijn ook genoeg niet-medische functies die heel interessant zijn. Denk aan zorginkoop, marketing, personeelsadministratie of finance. Zonder dit soort ondersteunende functies kunnen de medische beroepen niet worden uitgeoefend. Jeffrey van de Kamp neemt je mee in zijn rol als junior finance professional in de zorg.

Jeffrey volgt momenteel het Traineeship Financiële Administratie bij Quoratio. Tijdens dit werken en leren traject ontwikkelt hij zich door middel van vakopleidingen, vaardigheidstrainingen en praktijkervaring tot finance professional.

Jeffrey: “Al snel kon ik naast mijn opleiding beginnen aan mijn eerste opdracht. Sinds kort ben ik werkzaam op de financiële administratie van een keten met gespecialiseerde zorgklinieken door heel Nederland. Wat mij als eerste opviel is de werksfeer binnen de zorgsector. Mijn collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam, waardoor ik me al vanaf het eerste moment echt onderdeel van het team voel.

Administratie in de zorg

Administratie in de zorg brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee, zeker gezien de grote bedragen en belangen van patiënten waarmee je direct of indirect te maken krijgt. En dat maakt mijn werk als junior finance professional uitdagend. Mijn afdeling is verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken en verstrekken van stuurinformatie. Op basis van deze informatie maken de stakeholders belangrijke keuzes, welke grote gevolgen kunnen hebben. Mede door het uitvoeren van een correcte en overzichtelijke boekhouding, draag ik bij aan betaalbare en goede zorg in Nederland.

Werken en leren in de zorg

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de zorg in werkelijkheid een stuk minder stoffig. Zo is de organisatie waar ik nu voor werk sterk aan het innoveren en juist die innovatie maakt het werken in deze sector zo uitdagend. Je ziet dit terug in zowel de werkomgeving als de mensen die er werken. Door de vele veranderingen is er sterke behoefte aan mensen met de juiste kennis en competenties met ambitie voor persoonlijke ontwikkeling en groei. En daar kan ik me wel in vinden.

Ontwikkelingen in finance

De laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van finance, maken het vakgebied alleen maar interessanter. Neem big data en blockchain als voorbeeld. Privacy en gegevensbescherming staan hoog in het vaandel. Ik geloof dat finance samen met de innovatieve zorgsector een gouden combinatie is.

Ik kan iedereen die geïnteresseerd is in financiële administratie, innovatie en een rooskleurige toekomst tegemoet wilt gaan, aanraden om te gaan werken in de zorgsector.”

Jeffrey van de Kamp
Trainee Financiële Administratie

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!