Algemene informatie

  • Naam: Rosalie

  • Woonplaats: Amstelveen

Optimalisatie van processen, EPD ‘MijnQuarant’, ValueCare en nog veel meer. Lees hier het verhaal van Rosalie die trainee is bij een GGZ-instelling.

Mijn werk is erg interactief.

GGZ-instelling
Op dit moment heb ik een opdracht bij een GGZ-instelling. In deze instelling heb ik op drie verschillende locaties op de decentrale zorgadministratie gewerkt. Hierdoor heb ik goed kunnen zien hoe processen verbonden aan het hoofdproces, het ‘patiëntenproces’, op verschillende manieren worden uitgevoerd. In deze organisatie wordt er gewerkt met het EPD (elektronisch patiëntendossier) ‘MijnQuarant’ en ik werk hier dagelijks mee. Ik zorg ervoor dat de patiëntendossiers op orde zijn en dat alle registraties juist, volledig en tijdig worden verwerkt. Hiervoor wordt er ook een ander systeem, genaamd ValueCare, gebruikt waar ik actieve controles voor uitvoer. Ook ben ik dagelijks bezig met de ondersteuning van behandelaren en ik heb daarom veel contact met ze, maar ook met patiënten. Dit maakt het werk erg interactief, persoonlijk en waardevol voor mij.

Verbetering processen
Ik probeer tijdens mijn opdrachten naast de ‘gewone’ dagelijkse werkzaamheden na te denken wat er verbeterd kan worden in de processen, al is het maar iets kleins zoals het maken van een werkinstructie zodat iedereen op dezelfde manier werkt. Op één van de locaties was veel ruimte voor verbetering. Daar had ik wekelijks een vergadering met de manager om mijn ideeën toe te lichten en uit te werken. Daarnaast zijn er vaak vergaderingen waarin nieuw beleid wordt besproken, hoe dit uitgevoerd dient te worden en vragen worden beantwoord door adviseurs van de centrale zorgadministratie.

Op één van de locaties was veel ruimte voor verbetering.

Eigen project
Een procesverbetering waar ik een eigen project van heb gemaakt, is het intakeproces. Er was een grote wachtlijst en dit kwam o.a. doordat iedereen een andere werkwijze had en de structuur in dit proces vele mate beter kon. Ik heb samen gespard met mijn collega’s van de ZA (zorgadministratie), mijn manager en behandelaren. Daarna heb ik een werkinstructie en duidelijke schema’s met alle intakeblokken gemaakt en dit samen met collega’s van de ZA besproken en afspraken gemaakt. Het resulteerde in het verdwijnen van de wachtlijst. Een enorme efficiëntieslag dus!

Je leert van alles kennen
De start van het Traineeship Zorgadministratie start is ontzettend interessant en leerzaam. Je leert o.a. over de gehele organisatie, de gezondheidszorg, over processen en alles over DBC’s. Je kan de opgedane kennis meteen in de praktijk binnen een opdracht toepassen.

 

Quoratio luistert naar je en stimuleert je verdere ontwikkeling.

Meer dan alleen achter een computer zitten
Het is erg leuk om tijdens opdrachten proactief te kunnen en mogen zijn. Ik vind het belangrijk om niet achter de computer te verdwijnen en echt wat uit de opdracht te halen. Voor mijn volgende opdracht heb ik aangegeven dat ik graag een kijkje neem in een ziekenhuis. Quoratio luistert hiernaar, stimuleert je om goed na te denken over je eigen verdere ontwikkeling en begeleid je hierbij. Dat maakt het traineeship waardevol.

Benieuwd naar andere ervaringen?

Wij geven je graag een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van een traineeship bij Quoratio. Daarom delen wij graag nog meer ervaringen van trainees, consultants en oud-collega's met je. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe zij het traineeship hebben ervaren en wat het hen heeft gebracht.

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!