Algemene informatie

  • Naam: Nico

  • Woonplaats: Utrecht

    Takenpakket: Medisch coderen, zorgprocessen optimaliseren, Business Intelligence

Consultant binnen de zorgadministratie – daar ligt mijn passie!

We vroegen Nico Koeman wat werken in de zorgadministratie voor hem zo interessant maakt. Waaruit deze passie voor het vak blijkt. Maar ook: wat houd je baan precies in? En waarom werk je alweer een tijdje binnen de GGZ en gehandicaptenzorg? Nico werkt alweer 4,5 jaar bij Quoratio. Ooit begonnen als trainee en inmiddels een zeer gewaardeerde consultant.

5 jaar geleden

Toen Nico bij Quoratio begon, stonden de zorgprocessen bij veel ziekenhuizen, GGZ-instellingen, de gehandicaptenzorg en de ouderenzorg nog in de kinderschoenen. Hij heeft al veel mogen zien en diverse functies mogen bekleden. Medisch coderen is volgens hem echt een vak apart binnen de zorgadministratie, wat je vaak puur en alleen in het ziekenhuis tegenkomt. Zo geeft hij ons het voorbeeld in de samenwerking tussen ziekenhuizen en het CBS om iets te kunnen zeggen over het sterftecijfer in Nederland.

“Ziekenhuizen werken hier graag aan mee, omdat dit indirect ook iets kan zeggen over de kwaliteit van het desbetreffende ziekenhuis. Je krijgt een algeheel beeld van het primaire proces (van de intake tot het sluiten van de behandeling). Na een tijdje binnen de wereld van ziekenhuizen gelopen te hebben, ben ik mij gaan oriënteren binnen de GGZ. Zo heb ik daar ook veel contact gehad met onder andere psychiaters, behandelaars, DBC medewerkers, applicatiebeheerders, consultants zorgadministratie, maar ook bemiddeling en beleid. Na de GGZ heb ik ook een tijdje advies gegeven binnen de gehandicaptenzorg”.

Daar zaten alle ‘afdelingen’ op een gang. Wel zo makkelijk en efficiënt!

Nog minstens 5 jaar bij Quoratio?

“Dat is altijd een goede vraag”! Door de groei van de organisatie heeft Nico steeds meer het idee dat er nog voldoende uitdagende opdrachten op hem staan te wachten. Zijn specialisme is gegroeid, die van de andere consultants ook en klanten hebben dat door! Waardoor Quoratio ook steeds weer mooiere opdrachten krijgt. “Als consultant zoeken wij altijd de vraag achter de vraag. Schrik niet als je mij 10 keer op een dag ‘Waarom?’ hoort vragen. De tofste opdracht tot nu toe gaf een hele nieuwe dimensie voor mij aan het werk. Ik ging aan de slag op een informatiemanagement afdeling. Ik stelde veel vragen en vond uiteindelijk heel snel mijn draai in het team. Ik kon snel de juiste stakeholders betrekken en werkte mee aan het ontsluiten van het nieuwe ECD naar het datawarehouse. Mijn beslissingen hierin zijn nog steeds positief aanwezig in de organisatie, iets waar ik mega trots op ben! Het was een unieke opdracht, waardoor ik mijn kennis weer intern en extern kan delen”.

De tofste opdracht tot nu toe gaf een hele nieuwe dimensie voor mij.

“Een organisatie verandert. De (technologische) ontwikkelingen binnen het vakgebied vaak nog veel harder. Als organisatie zijn we allemaal bezig met het maken van professionaliseringsslagen. Dat maakt dat ik mijn werk zo leuk vind. Werken in de detachering moet iets voor je zijn, want je bent vaak op pad en er wordt als consultant wel echt iets extra’s van je verwacht. Gelukkig heb ik veel contact met mijn mede-consultants, accountmanagers en HR. In de loop der jaren is het fieldmanagement vanuit Quoratio toegenomen, wat ik als zeer prettig ervaar”.

De ambitie die ik heb is om toch meer de technische kant op te gaan en dan hopelijk verder in de gehandicaptenzorg.

Werkwijze

“Het liefst beginnen we iedere dag met een stand-up. We scrummen erop los. We bespreken hoe onze dag eruit ziet, wat er wel/niet goed gaat en laten iets zien. Soms een oplevering, soms een rapportage. Dat kan van alles zijn. We zijn nu bezig met BI dashboards”.

Zorgadministratie krijgt vragen vanuit alle hoeken van de organisatie, maar ook vanuit de gemeente.

“De diversiteit van de afgelopen 4 jaar is voor mij helemaal top. Er is vanuit de markt nu heel veel vraag naar consultants die ondersteuning bieden binnen de zorgadministratie. Ze willen vernieuwen, professionaliseren en frisse blikken in huis. Word jij mijn collega? We gaan mooie projecten doen en je kiest zelf binnen welke sector je werkzaam wil zijn. Je kunt in ieder geval genoeg kanten op”!

bekijk hier alle vacatures

Benieuwd naar andere ervaringen?

Wij geven je graag een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van een traineeship bij Quoratio. Daarom delen wij graag nog meer ervaringen van trainees, consultants en oud-collega's met je. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe zij het traineeship hebben ervaren en wat het hen heeft gebracht.

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!