Algemene informatie

  • Naam: Myrthe

  • Woonplaats: Leiden

Myrthe heeft in de afgelopen anderhalf jaar stappen gezet binnen diverse opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Zo is ze gestart met het traineeship en het jaar erna al doorgegroeid naar de rol van consultant zorgadministratie. Momenteel werkt ze als consultant bij het LUMC waar ze zich bezighoudt met diagnose ICD-10 en DBC registratie.

Na een studie Klinische Neuropsychologie was ik op zoek naar een baan in de zorg. Hierbij kwam ik toevallig bij het Traineeship Zorgadministratie van Quoratio terecht. De combinatie van werken en leren trok me erg aan en ik kon al snel starten met de opleiding.

Ik ging op afstand aan het werk als medisch codeur.

Twee opdrachten in één
Tijdens mijn eerste opdracht was ik als medisch codeur werkzaam bij de ZorgInfoStraat. Zij zetten externe mensen in op specifieke projecten bij ziekenhuizen. Zo ging ik op afstand aan het werk als medisch codeur voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Toen na een half jaar de uitdaging er een beetje uit was en ik dat bij Quoratio liet merken gingen ze voor mij op zoek naar een nieuwe opdracht.

Patiëntencontact bij het LUMC
Daarna kwam ik terecht bij het LUMC, wat voor mij echt om de hoek was. Ik ging daar aan het werk op de facturatie afdeling waar ik me onder andere bezighield met het proces rondom facturatie van DBC’s en vragen van patiënten en zorgverzekeraars. Ik wist de antwoorden op de vragen wel, maar om het dan begrijpelijk uit te leggen aan iemand die helemaal niets van zorgadministratie weet, was in het begin wel een uitdaging. Ik vond vooral het patiëntencontact erg leuk, omdat het me voldoening gaf als ik iemand verder kon helpen. Het patiëntencontact, wat ik tijdens het medisch coderen een beetje had gemist, werd hier ruimschoots gecompenseerd.

Het gaf me voldoening om patiënten verder te kunnen helpen.

Daarnaast hield ik me ook bezig met patiëntenadministratie, overlijdensregistratie en verzekeringsrecht waardoor het een hele brede en afwisselende opdracht was. Uiteindelijk ben ik hier 3 maanden aan het werk geweest en voerde ik in korte tijd veel verschillende werkzaamheden uit. Dit was voor mij een grote uitdaging, waardoor ik in korte tijd erg veel van het vak geleerd heb.

Consultant bij het LUMC
Na 3 maanden op de facturatie afdeling kreeg ik een andere opdracht, wederom bij het LUMC, waar ik mijn traineeship ook heb afgerond. Hier hield en houd ik me vooral bezig met projectmatige werkzaamheden rondom diagnose ICD-10 en DBC registratie. Na mijn traineeship ben ik bij het LUMC doorgegroeid naar de rol van consultant. Behalve de verwachtingen is er niet meteen veel veranderd in mijn werkzaamheden, dit gaat heel geleidelijk aan. Als consultant is het volgen van de vervolgopleiding verplicht, dus krijg je de kans om je ook op dat vlak verder te ontwikkelen. Dit spreekt mij wel aan. Omdat ik de ambitie heb om bij meerdere bedrijven aan de slag te gaan, is deze extra opleiding erg waardevol.

Wederzijdse verwachtingen afstemmen
Als ik terugkijk op de afgelopen 1,5 jaar zie ik dat ik heb geleerd hoe een ziekenhuis logistiek gezien in elkaar zit, welke financiële stromen er zijn en wie waarvoor verantwoordelijk is. Ook ben ik van veel standaard werkzaamheden naar steeds meer projectmatige werkzaamheden toe gegroeid. De projecten vragen om meer zelfstandigheid en initiatief en de juiste afstemming met de opdrachtgever. Inmiddels heb ik geleerd dat het belangrijk is om wederzijdse verwachtingen vooraf met de opdrachtgever af te stemmen, om misverstanden achteraf te voorkomen.

Gezelligheid bij Quoratio
De feestjes van Quoratio probeer ik zoveel mogelijk bij te wonen, omdat het erg gezellig is om iedereen te zien. Het geeft de mogelijkheid om te horen van elkaars ervaringen en te zien wat er nog meer mogelijk is. Daarnaast zijn de feestjes gewoon heel leuk, met onder andere sportieve activiteiten en lekker eten. Voor mij is dit ook een manier om binding met mijn eigenlijke werkgever te houden, aangezien ik in principe altijd bij de opdrachtgever aan het werk ben.

Quoratio begeleidt mij in het realiseren van mijn ambities.

Ambities binnen de zorgadministratie
In de toekomst zou ik graag meer willen zien van de GGZ of WMO bij Gemeenten, vooral om mijn eigen kennis te verbreden. Hier kan ik als consultant veel voordeel bij hebben, omdat ik hiermee meer ervaring opdoe bij verschillende opdrachtgevers en zo nog beter kan inschatten wat mij het beste ligt. Ik krijg hierin ook begeleiding van Quoratio, zij helpen bij het maken van keuzes en ondersteunen me bij de uitvoering ervan.

Tips voor toekomstige trainees
Ik zou de toekomstige trainees willen meegeven dat het belangrijk is om je open te stellen voor ervaringen en initiatief te nemen tijdens de opdrachten, want daarmee kun je heel ver komen. De opleiding is een basis, je leert pas echt als je aan het werk bent bij de opdrachtgever. En je zult zien dat het in de praktijk soms heel anders is dan wat je geleerd hebt in de opleiding.

Benieuwd naar andere ervaringen?

Wij geven je graag een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van een traineeship bij Quoratio. Daarom delen wij graag nog meer ervaringen van trainees, consultants en oud-collega's met je. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe zij het traineeship hebben ervaren en wat het hen heeft gebracht.

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!