Algemene informatie

  • Naam: Kirsten

  • Woonplaats: Rotterdam

Kirsten volgde het Traineeship Salarisadministratie waarbij ze de basis van het vakgebied heeft geleerd bij een organisatie die de slag van papier naar digitaal maakte. Ze werkt nog altijd voor Quoratio, maar is inmiddels payroll consultant. In deze rol adviseert ze organisaties over hun salarisadministratie en ondersteunt hen hierbij.

Tijdens het traineeship heb ik geleerd over de verschillende aspecten van de salarisadministratie. Toen tijdens een van de lessen duidelijk werd wat voor vraagstukken we aan het eind van het traineeship moesten kunnen oplossen, dachten we dat dit ons nooit zou lukken. Maar na drie maanden bleek dat we al veel complexere vraagstukken konden oplossen. Je werkt er tijdens het traineeship echt naartoe om dat soort complexe gevallen te snappen en op te lossen.

Ik kreeg al bij mijn eerste opdracht veel verantwoordelijkheid en uitdaging.

Gestart als projectmedewerker in het archief
Mijn eerste opdrachtgever was TNO in Delft. Dit zou een project zijn voor vier weken, maar daar ben ik nog wel even blijven plakken gelukkig. In het begin heb ik me als projectmedewerker bezig gehouden met digitalisering van het archief. Het is heel leuk en leerzaam om alles vanuit die hoek te zien, daarom vind ik dat iedereen hier zou moeten beginnen.

Na dit eerste project heb ik nog een paar andere leuke projecten opgepakt, waarbij ik gelijk vanaf het begin al veel verantwoordelijkheid en uitdaging kreeg. Zo heb ik nieuwe systemen vanaf het begin volledig zelf in mogen richten en ben ik na een jaar echt op de afdeling gaan werken. Daarna heb ik besloten bij Quoratio te willen blijven als consultant.

Grote verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief
Daarna ben ik een jaar lang gedetacheerd geweest bij TNT Benelux ter ondersteuning van de salarisadministratie. Hier kwam ik terecht in een kleiner en nog vrij jong team met grote verantwoordelijkheden. Ook hier kreeg ik veel ruimte voor eigen initiatief, projecten en ontwikkelingen, wat ik als bijzonder prettig heb ervaren. Ik heb hier verschillende projecten opgepakt en processen doorontwikkeld.

Als consultant kun je veel van jezelf laten zien doordat je altijd je advies achterlaat.

Omdat tijdens deze opdracht is gebleken dat ik het echt onder de knie had, ben ik in deze periode consultant geworden. De overgang van trainee naar consultant verliep heel soepel, waarbij je als consultant langzaamaan steeds meer een adviserende rol krijgt. Natuurlijk ben je er nog altijd om de mensen binnen het bedrijf te ondersteunen, maar als consultant kun je meer van jezelf laten zien doordat je altijd je advies achterlaat. Na een jaar bij TNT stond er weer een nieuwe uitdaging voor me klaar.

Van uitvoerend naar het draaiend houden van een hele afdeling
Daarna ben ik terechtgekomen bij Baker Tilly Berk, waar de salarisadministratie een paar extra handen nodig had. Daarom bood ik hier, samen met een trainee van Quoratio, ondersteuning en vormden wij een team samen met de personeels- en HR-administratie. In eerste instantie werd ik ingezet om de achterstand weg te werken, maar de laatste periode hield ik me vooral bezig met het inwerken en coachen van een Quoratio trainee en had toen dus een meer sturende rol. In totaal ben ik hier 4 maanden gebleven.

Op dit moment zit ik bij Theo Pouw Groep op de afdeling salarisadministratie, waar ik het hoofd salarisadministratie tijdelijk vervang, in verband met zwangerschapsverlof. Samen met haar rechterhand ga ik de afdeling de komende 6 maanden draaiende houden. Een erg uitdagende en ontzettend leuke opdracht vanwege de grote verantwoordelijkheden. Daarnaast is de salarisadministratie hier onderdeel van Finance waardoor we nauwelijks HR-gerelateerde taken hebben. Hierdoor heb ik te maken met facturatie en grootboek, wat voor mij nieuw is, en leuk om te leren.

Momenteel vervang ik het hoofd van de afdeling en houd ik samen met een  college de afdeling draaiend.

Grote sprongen vooruit sinds de start
Sinds mijn start bij Quoratio heb ik mijzelf enorm kunnen ontwikkelen. Tijdens mijn traineeship heb ik tijdens de opleidingen de kennis opgedaan en bij de opdrachtgevers de praktijkervaring, waardoor je de ideale combinatie van werken en leren hebt. Daarnaast heb ik door het traineeship de juiste handvatten gekregen om me in de praktijk verder te kunnen ontwikkelen. Mijn ervaring is dat de opdrachtgevers veel ruimte geven voor eigen initiatief, waardoor je ervan kunt maken wat je zelf wilt. Er liggen vaak leuke projecten voor je klaar die je naar eigen inzicht kunt invullen.

Door mijn ervaring bij diverse opdrachtgevers heb ik al veel gezien en daardoor ook veel geleerd. Omdat elke opdrachtgever anders is moet je als consultant snel kunnen schakelen en de kwaliteit hoog houden. De bijscholing die Quoratio daarvoor biedt is daarbij van grote toegevoegde waarde en uniek, omdat de eisen en kwaliteit bij Quoratio erg hoog liggen. Ik denk dat als ik intern bij een bedrijf  had gewerkt ik de kwaliteit in korte tijd niet zo hoog had kunnen krijgen en houden.

Benieuwd naar andere ervaringen?

Wij geven je graag een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van een traineeship bij Quoratio. Daarom delen wij graag nog meer ervaringen van trainees, consultants en oud-collega's met je. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe zij het traineeship hebben ervaren en wat het hen heeft gebracht.

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!