Algemene informatie

  • Naam: Danny

  • Woonplaats: Nijmegen

Tijdens het Traineeship Salarisadministratie startte Danny zijn carrière als salarisadministrateur bij accountantskantoor Bol Adviseurs. Daar staat hij nog altijd op de payroll, maar nu adviseert hij klanten over het Human Capital System. 

Ik heb een adviserende rol naar klanten en collega’s.

Quoratio gaf antwoord op mijn vraag

Na mijn studie hbo-studie bedrijfseconomie was ik erg zoekende. Daarom ben ik destijds begonnen met een studie communicatie, maar al snel kwam ik erachter dat daar mijn toekomst niet lag. Maar waar dan wel? Hierop kwam een antwoord toen Quoratio mij belde en vroeg of ik interesse had in het Traineeship Salarisadministratie. Ik had tijdens mijn studie wel wat over salarisadministratie geleerd, en het leek me een mooi vakgebied. Na een tweetal gesprekken een capaciteiten- en een persoonlijkheidstest ben ik gestart met de opleiding.

Adviseren van klanten en collega’s

Tijdens het traineeship ging ik me oriënteren op het type organisatie waar ik geplaatst zou willen worden; alles behalve een accountantskantoor. Toen Bol Adviseurs als mogelijke opdrachtgever werd genoemd was ik daarom sceptisch, maar tijdens de gesprekken veranderde dit. Ik zou één jaar blijven als salarisadministrateur, maar het is compleet anders gelopen. Inmiddels ben ik werkzaam als Wyzr adviseur HCM (Human Capital System). In dit systeem nemen we bijna het volledige payroll proces op waardoor we meer klantgericht kunnen werken. Ik speel hierin een adviserende rol, voor zowel klanten als collega’s. Daarnaast kijk ik naar de indeling van dit proces en hoe het systeem het beste op de markt gezet kan worden.

Ik kreeg goede en intensieve begeleiding van Quoratio.

Begeleiding van Quoratio

Het traineeship geeft je een enorme voorsprong, je hebt al basiskennis en kan van daaruit verder. Hierdoor pak je dingen sneller op en kun je beter toewerken naar de functie van specialist. Quoratio bleef ook na mijn plaatsing contact houden en de accountmanager is in dat jaar een paar keer langs geweest. Ik kreeg dus goede en intensieve begeleiding.

Grijp je kans

Als tip zou ik toekomstige trainees willen meegeven om zonder vooroordelen het traineeship of een opdracht in te stappen, want je weet nooit wat je kunt verwachten. Een schoolvoorbeeld hiervan is natuurlijk mijn baan binnen een accountantskantoor, waar ik vooraf erg sceptisch over was. Ook is het goed je assertief op te stellen en kansen waar mogelijk te grijpen, want ze worden je vaak niet in de schoot geworpen.

Benieuwd naar andere ervaringen?

Wij geven je graag een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van een traineeship bij Quoratio. Daarom delen wij graag nog meer ervaringen van trainees, consultants en oud-collega's met je. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe zij het traineeship hebben ervaren en wat het hen heeft gebracht.

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!