Algemene informatie

  • Naam: Niki

  • Woonplaats: Roosendaal

Na ruim 6 jaar hetzelfde werk te hebben gedaan was het tijd voor een nieuw uitdaging. Niki had behoefte aan afwisseling en uitdaging en ging als payroll consultant aan het werk voor Quoratio. Inmiddels heeft hij diverse interne opleidingen gevolgd en zit hij bij zijn vierde opdrachtgever waar hij zich bezighoudt met procesbeschrijving en vraagstukken rondom Afas. 

Ik was op zoek naar een baan met meer afwisseling en uitdaging.

Als salarisadministrateur ben ik ruim 6 jaar werkzaam geweest bij hetzelfde accountantskantoor. Daarna was het tijd voor iets nieuws. Een baan met meer afwisseling en uitdaging. Ik had ooit van een collega over Quoratio gehoord en dacht dat dit ook wel wat voor mij zou zijn, dus stuurde ik mijn cv op en mocht ik op gesprek komen. Drie gesprekken, een capaciteiten- en persoonlijkheidstest later was ik aangenomen als payroll consultant.

Eerste ervaring in het onderwijs
Mijn eerste opdrachtgever was OSG Metrium waar ik hard nodig was voor het verwerken van mutaties. Dit was voor mij een hele nieuwe branche, waar ik nog veel in kon leren. Door mijn eerdere ervaring met Afas had ik weinig uitleg nodig en kon ik direct zelfstandig aan het werk waardoor het de opdrachtgever weinig tijd kostte. Na drie maanden liep de opdracht af en was het tijd voor de volgende opdrachtgever.

Ruimte voor initiatief
Ik kwam terecht bij NS stations, waar ik meteen goed kon meedraaien. Ik ben hier tijdens de negen maanden dat ik hier aan het werk was onder andere bezig geweest met het inwerken van een nieuwe medewerker. Hiervoor waren diverse procesbeschrijvingen nodig, dus heb ik deze taak op me genomen. Evenals het wegwijs maken in het systeem en de salarisadministratie. Hierdoor heb ik geleerd hoe bepaalde zaken procesmatig vastgelegd kunnen worden en welke informatie wel van belang is en welke niet.

Ik kon echt iets met de feedback en aanbevelingen die ik naar aanleiding van mijn werk kreeg, waardoor je op een andere manier naar grote processen leert kijken. De dingen die ik hier gedaan heb neem ik ook weer mee naar een volgende opdrachtgever.

Ik kreeg meer inzicht in het applicatiebeheer van Afas.

Hectische tijd bij OSG en Driessen
Na deze opdracht ging ik weer terug naar OSG Metrium. Echter gingen zij na drie weken failliet en werden veel van de klanten overgenomen door voormalig concurrent Driessen HRM. Daar ben ik toen ook naar toe gegaan, omdat zij iemand nodig hadden die per direct aan de slag kon. In eerste instantie zorgde ik dat alle salarissen van de overgenomen klanten zonder problemen werden uitbetaald. Hierbij was ik ook verantwoordelijk voor alle uitvoerende zaken en kwam ik vooral in het systeem zaken tegen waar je niet zo snel aan denkt. Zo was Afas nog helemaal ingericht op OSG Metrium en moesten er een hoop aanpassingen worden gedaan. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in het applicatiebeheer van Afas.

Per 1 januari zouden alle overgenomen klanten overgaan op de bestaande organisatie en zou ik weggaan. Maar de medewerking beviel goed en ze konden de extra ondersteuning goed gebruiken, dus ben ik een half jaar langer gebleven voor de loonverwerking van een bepaald aantal klanten. Ik heb in mijn tijd bij OSG Metrium en Driessen ontzettend veel geleerd en daar doe ik nu nog steeds mijn voordeel mee.

Ik maak graag gebruik van de ruimte die ik krijg.

Uitzonderingen in de bouw
Momenteel ben ik werkzaam bij Hurks, een bouwbedrijf waar ik te maken krijg met veel verschillende cao’s. Juist vanwege al die verschillen en uitzonderingen is dit een leuke plek waar ik veel kan leren. De eerste maand stond vooral in het teken van meekijken, luisteren en vragen stellen. Daarna ben ik me gaan bezighouden met dingen waarvoor zij zelf geen tijd hebben. Ik krijg hierin veel ruimte voor eigen initiatief en daar maak ik graag gebruik van.

Zo ben ik nu bezig met het vastleggen van processen, omdat de kennis vooral bij de mensen ligt. Dus als zij vertrekken gaat er kennis verloren. En als je bepaalde zaken niet vastlegt, zul je in de toekomst bij het in dienst treden van nieuwe medewerkers alles steeds opnieuw moeten gaan uitleggen. Daarom ben ik met dit project gestart. Ook houd ik me bezig met vraagstukken rondom Afas, waar Hurks nu een jaar mee werkt. Ik ben nu op papier aan het zetten hoe we het systeem het beste kunnen benutten en wat doen we nu nog niet wat eventueel wel zou kunnen?

Altijd in ontwikkeling
De opleidingen die Quoratio te bieden heeft zijn een mooie aanvulling op deze dagelijkse werkzaamheden, omdat deze voor een deel zijn gericht op vakkennis en voor een deel op persoonlijke vaardigheden. Hier kun je in de praktijk echt iets mee. Momenteel ben ik via Quoratio bezig met de afronding van mijn VPS en heb ik de afgelopen tijd diverse cursussen gevolgd. Enerzijds vanwege de inhoud, maar ook om mijn collega’s weer eens te zien en spreken. Het is fijn om met hen te kunnen sparren en zo mijn netwerk te onderhouden. Dat doe ik overigens niet alleen tijdens de trainingen, maar ook tijdens de vele feestjes die door Quoratio worden gegeven, waaronder het jaarlijkse consultant uitje.

Elke ervaring neem je mee naar een volgende opdracht.

Het leven van een consultant
Als ik terugkijk op mijn tijd als consultant zie ik veel verschillen in bedrijven en processen. En juist dat maakt dat je scherp blijft en op korte termijn veel ervaring kunt opdoen. En elke ervaring die je als consultant opdoet neem je weer mee naar je volgende opdracht.

De begeleiding van Quoratio heeft me hierbij ook altijd geholpen. Van de accountmanagers kreeg ik feedback en kreeg ik de gelegenheid om te sparren over bepaalde zaken. Ook stellen zij je de juiste vragen waardoor je gaat nadenken over wat je nog wilt leren en waarin je nog wilt groeien. Dit heeft mij doen inzien dat ik graag naar de rol van functioneel specialist Afas wil doorgroeien. Ik zou het leuk vinden me daarin verder te kunnen ontwikkelen en hier in toekomstige opdrachten mee aan de slag te gaan.

Proactief adviseren
De grootste groei die ik de afgelopen tijd heb doorgemaakt is op het gebied van proactief adviseren. Hierin kan ik nog veel verder doorgroeien om uiteindelijk de stap naar senior adviseur te maken, zodat ik ook advies over complexere zaken kan geven. Hierin blijf ik mezelf continu ontwikkelen. Ik merk namelijk dat de opdrachtgever door het ongevraagd krijgen van advies meer vertrouwen in me krijgt, me steeds meer ziet als adviseur en me daardoor ook meer vraagt. Je toegevoegde waarde als consultant is dat jij weet wat anderen niet weten. En dat is nu juist de reden dat je als consultant wordt ingehuurd.

 

Benieuwd naar andere ervaringen?

Wij geven je graag een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van een traineeship bij Quoratio. Daarom delen wij graag nog meer ervaringen van trainees, consultants en oud-collega's met je. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe zij het traineeship hebben ervaren en wat het hen heeft gebracht.

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!