Algemene informatie

  • Naam: Janneke

  • Woonplaats: Tilburg

Na het afronden van mijn studie Human Resource Management was ik helemaal klaar voor het werkende leven. Vol goede moed begon ik met solliciteren, dat verliep alleen iets minder positief dan verwacht. Daarom was ik blij dat ik terechtkwam bij Quoratio, waar ik kon werken en leren tegelijk. Dat sprak mij enorm aan!

Werken en leren tegelijk sprak mij enorm aan!

Het ging allemaal heel snel
Toen ik eenmaal had gesolliciteerd ging het supersnel. Op maandag was mijn eerste gesprek en op vrijdag was mijn eerste lesdag. Vanaf dat moment ging ik een dag in de week voor opleiding richting Bunnik. Daar kregen we les in redelijk kleine groepen met als voordeel dat er aan iedereen persoonlijke aandacht besteed kon worden. Hierdoor was er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en sparren met de docent. Ik vond het persoonlijk heel fijn dat het allemaal zo snel ging en de groepsgrootte sprak me ook erg aan.

Van Salarisadministratie naar HR
Zo snel als mijn sollicitatie bij Quoratio verliep, was ook de plaatsing bij mijn eerste opdrachtgever. Op vrijdagmiddag hoorde ik dat ik na het weekend mocht starten bij Stichting Nidos. Ik kwam hier in eerste instantie om de overgang van het ene naar het andere salarissysteem te ondersteunen. Na een tijdje kwam ter sprake dat ik HRM had gestudeerd en kon ik op de HR-afdeling aan de slag om te ondersteunen met dagelijkse werkzaamheden. Ik vond het heel leuk dat ik op deze manier ook mijn HR-achtergrond in kon zetten en al snel kwam ik tot de conclusie dat daar ook mijn ambitie ligt. Dit heb ik dan ook snel kenbaar gemaakt bij mijn HR-Consultant.

Quoratio denkt echt met je mee en luistert naar je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Quoratio denkt echt mee
Al snel bleek dat dit helemaal geen probleem was en dat er ook voldoende mogelijkheden waren om mij op HR-gebied te ontwikkelen. Ik vind het erg fijn dat Quoratio zo meedenkt en dat ze echt luisteren naar je persoonlijke wensen en voorkeuren. En dat je vervolgens de ruimte krijgt je te ontwikkelen in de richting die je graag op wilt.

HR Services bij de Rabobank
Daarna heb ik ruim één jaar bij de Rabobank gezeten, waar ik werkzaam was als Medewerker HR Services binnen het team Arbeidsvoorwaarden. Tijdens deze periode heb ik regelmatig gesprekken gevoerd met mijn teamleider en HR Consultant waardoor ik mij zowel op werk- als op persoonlijk gebied heb kunnen ontwikkelen. Toen na een jaar bleek dat mijn ontwikkeling een beetje stilstond, heb ik samen met de Rabobank en Quoratio besloten mijn opdracht te beëindigen en op zoek te gaan naar een volgende opdracht. Daarna ging ik aan de slag op de HR-afdeling bij een Accountantskantoor en het Amphia Ziekenhuis.

Voordeel van detachering bij Quoratio
Dat is voor mij echt een groot voordeel van het werken op detacheringsbasis. Want op deze manier kun je bij verschillende organisaties aan de slag waardoor je binnen een relatief korte tijd grote stappen kunt maken in persoonlijke ontwikkeling én werkervaring. En wanneer blijkt dat er onvoldoende uitdaging in de opdracht zit, denkt Quoratio mee over een andere invulling van de bestaande opdracht of een mogelijk nieuwe opdracht.

Het is mijn ambitie om HR Adviseur te worden.

Stip op de horizon
Ik heb het enorm naar mijn zin bij Quoratio en ben zeker van plan om de komende jaren nog bij Quoratio te blijven werken. In welke branche ik aan het werk ben, maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Wat er voor mij toe doet is dat de opdracht inhoudelijk interessant is en dat de onderlinge sfeer met de collega’s goed is. Mijn ambitie is om steeds meer de adviseurskant op te gaan, zodat ik uiteindelijk HR Adviseur kan worden.

Werken bij Quoratio
Quoratio is een leuke, hippe en jonge organisatie waar goed naar je geluisterd wordt. Je hebt regelmatig voortgangsgesprekken met je HR Manager waarin je bespreekt hoe het met je gaat, waarin je je graag wilt ontwikkelen, of je opdracht nog voldoende uitdaging biedt etc. Deze persoonlijke werkwijze spreekt mij enorm aan!

 

Benieuwd naar andere ervaringen?

Wij geven je graag een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van een traineeship bij Quoratio. Daarom delen wij graag nog meer ervaringen van trainees, consultants en oud-collega's met je. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe zij het traineeship hebben ervaren en wat het hen heeft gebracht.

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!