Algemene informatie

  • Naam: Jerry

  • Woonplaats: Houten

Jerry startte met het Traineeship Salarisadministratie en volgde naast zijn opleiding PDL ook een opleiding PDB. Intussen ging hij op de personeels- en salarisadministratie van de Rabobank aan het werk. Echter sprak de financiële administratie hem meer aan vanwege zijn voorliefde voor cijfers en de breedte van het vakgebied. Zo kwam hij met een kleine omweg in de financiële wereld terecht waar hij zijn eerste stappen zette als Finance Consultant bij een administratiekantoor. Momenteel werkt Jerry als Finance medewerker SSC bij Brunel, waar hij zijn bachelor Bedrijfseconomie gaat halen.

Eerst opdrachten
Na 4,5 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de facilitaire dienstverlening ben ik in 2011 gestart met het Traineeship Salarisadministratie. Tegelijkertijd volgde ik ook een opleiding PDB en ging ik aan de slag op de personeels- en salarisadministratie (PSA) bij de Rabobank. Hier heb ik werkprocessen verbeterd en vastgelegd en collega’s voorzien van advies rondom de PSA. Hier heb ik veel geleerd over het vakgebied salarisadministratie. Evenals de Gemeente Amsterdam, waar ik 6 maanden als salarisadviseur heb gewerkt. In deze rol gaf ik binnen de rechtspositieregeling van de Gemeente Amsterdam advies aan het personeel rondom salaris en arbeidsvoorwaarden.

Ik had niet verwacht met mijn achtergrond in de facilitaire dienstverlening bij Quoratio te kunnen starten.

Focus op finance
Echter ging mijn voorkeur uit naar de financiële administratie, dus wilde ik me daar meer op gaan richten. Zo kwam ik bij een administratiekantoor terecht waar ik onder andere aan de slag ging met de jaarrekeningen van enkele klanten. Vlak daarna kwam ik terecht bij Wageningen Universiteit waar mijn eerste klus was op de debiteurenadministratie. Hier lag wat achterstallig werk waar ik mee aan de slag kon. Gevolgd door de overgang op een nieuw softwarepakket waardoor steeds meer processen gedigitaliseerd werden.

Eerdere ervaringen opnieuw toepassen
Tijdens deze automatiseringsslag kon ik de kennis en ervaring die ik bij de Rabobank had opgedaan goed gebruiken. Want daar had ik al een soortgelijk proces meegemaakt. En dat is het leuke binnen de consultancy, je kunt eerdere ervaringen meenemen naar een nieuwe opdrachtgever. Ook ben ik hier aan de slag gegaan met optimalisatie van de processen binnen debiteurenbeheer door deze efficiënter in te richten. Zo bouwde ik iets in het systeem in waardoor ik voor mezelf alerts kon instellen op het moment dat er bijvoorbeeld een reminder gestuurd moest worden. Ik merkte hierbij dat klanten ook echt sneller gingen betalen, dus mijn werk wierp duidelijk zijn vruchten af.

Ik stapte van de debiteurenadministratie over naar de afdeling Control.

Van debiteuren- naar projectadministratie
Toen was de debiteurenadministratie zo ver op orde en geautomatiseerd dat ik aan 40 uur eigenlijk teveel tijd had. Zo kwam ik terecht op de afdeling Control, waar ik als projectadministrateur verantwoordelijk was voor de facturatie. Na verloop van tijd hield ik me steeds minder bezig met het debiteurenbeheer en ik ging ik als projectcontroller aan de slag waar ik een deel van de administratie verzorgde voor de projectleiders van onze entiteit. In deze rol hield ik me eveneens bezig met rekeningcourantboekingen en het verwerken van financiële gegevens, waaronder financiële rapportages.

Advies over de begroting
Gebruiksgegevens van de onderzoeksapparaten moesten juist worden verwerkt in de boekhouding. Want deze gegevens maakte inzichtelijk wat het gebruik per groep was en of dit binnen de begroting bleef. Vervolgens werden deze gegevens door gefactureerd naar de onderverdeelde interne groepen en ik zorgde dat deze op tijd werden betaald. Op basis van de maandelijkse analyse gaf ik advies over de begroting, of deze wel of niet bijgesteld moest worden.

Facetten binnen finance
Al met al ben ik 2 jaar bij de Wageningen Universiteit werkzaam geweest, waar ik tussendoor ook mijn MBA heb gehaald. Het was een erg leerzame tijd waar ik verschillende functies heb mogen vervullen. Hierdoor heb ik verschillende facetten van de financiële administratie gezien en uitgevoerd waardoor ik een beter beeld heb gekregen van de richting die ik op wil binnen het vakgebied.

Dat puzzelen met cijfers geeft me echt energie!

Meer ambitie
Toch wilde ik graag verder studeren en mijn bachelor halen, want die heb ik momenteel nog niet. En dat is wel een vereiste om hogerop te kunnen komen. Toen kwam ik intern bij Brunel terecht, waar ik die mogelijkheid heb gekregen. Bij Brunel werk ik als Finance medewerker op het Shared Service Center, waar ik, als alles goed gaat, in deeltijd mijn bachelor Bedrijfseconomie kan halen. Voorlopig houd ik me nog bezig met de facturatie van een aantal business lines. Zo verstuur ik maandelijks facturen naar onze klanten en check ik of de ingediende uren van de medewerkers bij de klanten kloppen met onze administratie. Dat puzzelen om te controleren wat wel en niet klopt vind ik erg leuk om te doen, omdat ik me hierin echt kan vastbijten.

Resultaatgericht werken
Onze afdeling heeft een maandelijks target waarbij we aan het einde van een maand onder een bepaalde omzet moeten zitten, wat nog gefactureerd dient te worden. Ik krijg er echt energie van als ons dat lukt, want het voelt echt goed om samen tot een goed resultaat te komen. Bovendien gebeurt er veel naast onze eigen werkzaamheden. Waaronder diverse verbeteringsslagen om bepaalde processen efficiënter in te richten.

Ik zou graag aan de slag gaan met financiële rapportages en analyses.

Vooruitblik
Voorlopig wil ik deze werkzaamheden blijven uitvoeren. Wellicht dat ik over een tijd intern door kan groeien binnen Brunel of ik ga weer de detachering in. Dan heb ik inmiddels een start gemaakt met mijn bachelor Bedrijfseconomie en zou ik graag bij een opdracht terechtkomen waar ik me voornamelijk kan bezighouden met financiële rapportages & analyses. Bijvoorbeeld het uitvoeren van de interne of externe controle binnen de functie van controller, analist of auditor. Er is dus nog genoeg om naar uit te kijken.

 

Benieuwd naar andere ervaringen?

Wij geven je graag een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van een traineeship bij Quoratio. Daarom delen wij graag nog meer ervaringen van trainees, consultants en oud-collega's met je. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe zij het traineeship hebben ervaren en wat het hen heeft gebracht.

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!