Algemene informatie

  • Naam: Karin

  • Woonplaats: Nijmegen

Tijdens het Traineeship Salarisadministratie kwam Karin na een korte periode bij ’s Heeren Loo uiteindelijk bij de Sociale Verzekeringsbank terecht. In eerste instantie op de salarisadministratie, maar in het kader van correcties rondom het Persoonsgebonden Budget werd zij al snel overgeplaatst naar de financiële administratie. Hier konden zij haar vanwege de grote hoeveelheid extra werk goed gebruiken. Karin groeide binnen de afdeling financiële administratie door naar de rol van opleider en interne controle. Inmiddels is zij per 1 november 2017 weer terug in dienst bij Quoratio, waar zij als allereerste Finance Consultant bij één van onze opdrachtgevers aan het werk is gegaan.

Eerste praktijkervaring
Vlak na mijn opleiding PDL werd ik geplaatst bij ’s Heeren Loo waar ik aan de slag ging op de afdeling salarisadministratie. Eerst heb ik andere salarisadministrateurs ondersteund, later kreeg ik mijn eigen gebied toebedeeld en heb ik voor regio Rivierenland de gehele salarisadministratie op me genomen.

Door de invoering van een nieuw PGB-systeem was er behoefte aan extra ondersteuning.

Invoering PGB-systeem
Door de invoering van een nieuw systeem rondom het uitbetalen van het Persoonsgebonden Budget (PGB) was bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) grote behoefte aan ondersteuning. Niet alleen de grote hoeveelheid openstaande vorderingen vroegen om extra capaciteit op de afdeling. Ook de klantvragen van budgethouders en vragen van zorgverleners zorgden voor extra werkzaamheden. Bestaande processen wijzigde door invoering van het nieuwe betalingssysteem en de SVB werkt nog met verouderde systemen die niet goed met elkaar samenwerken. Hierdoor moesten er veel handmatige handelingen verricht worden.

Door mijn goede cijfermatige inzicht werd ik overgeplaatst naar finance.

Overstap naar finance
Met name in het begin van mijn periode bij de SVB heb ik me bezig gehouden met dergelijke handmatige werkzaamheden waaronder correcties in de salarisadministratie over het voorgaande jaar. Toen deze correcties na verwerking werden doorgezet naar de financiële administratie bleek daar een capaciteitstekort te zijn. Vanwege mijn goede cijfermatige inzicht ben ik overgeplaatst naar deze afdeling. In eerste instantie voor het verwerken van de correcties, maar drie jaar later zat ik er nog steeds.

Ik maakte de stap naar de rol van opleider en IC’er.

Grote veranderingen
Inmiddels heeft de SVB alles op de rit en zijn er diverse veranderingen doorgevoerd. Het team is van 8 man gegroeid naar 20en wordt aangestuurd door een nieuwe teamleider. Zelf maakte ik de stap naar de rol van opleider en IC’er (interne controle) en deed ik de maandafsluitingen en jaarovergang. Later vervulde ik de rol van projectleider en was ik verantwoordelijk voor het financiële deel van de overgang naar een andere bank.

In deze rol heb ik me bezighouden met een impactanalyse om een beter beeld te krijgen van de consequenties voor de administratie en de systemen. In de tussentijd behaalde ik mijn MBA waardoor ik nog beter inzicht kreeg in wat er gebeurt met grootboekrekeningen en hoe de hele financiële administratie in elkaar zit.

Inmiddels ben ik weer terug bij Quoratio, waar het ooit allemaal begon.

Heimwee naar Quoratio
Inmiddels ben ik weer terug bij Quoratio, waar het ooit allemaal begon. Ik was bij de SVB de afdeling uitgegroeid en het was gewoon tijd voor iets nieuws. In de tijd dat ik bij Quoratio werkte heb ik het altijd leuk gehad. Je krijgt de kans om verschillende organisaties te zien en kunt altijd rekenen op een uitdaging. Er is bovendien aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en je kunt altijd met iemand sparren over je loopbaan. Genoeg redenen dus om naar Quoratio terug te keren.

Mijn eerste opdracht als Finance Consultant
Omdat het al november was en de jaarovergang bij de SVB niet lang meer zou duren was mijn eerste opdrachtgever als Finance Consultant bij Quoratio de SVB. Vanuit die rol ging ik me daarna niet meer bezighouden met de interne controle en interne productie, maar richtte ik me vooral op het uitvoeren van de jaarovergang en verbeterslagen. Omdat de maand- en jaarafsluiting aparte processen zijn, die veel beter op elkaar afgestemd kunnen worden ging ik ook aan de slag met het efficiënter inrichten van deze processen.

De eerste robot bij de SVB is in gebruik en dat is best iets om trots op te zijn.

Robotisering is een feit
Het plan was dat de SVB gaat werken met een nieuw financieel systeem, waarbij ik een rol kreeg in het projectteam. Het systeem is nog niet ingevoerd, maar nog in de ontwikkelfase. Daarnaast ondersteunde ik bij de ontwikkeling en het testen van een robot voor het automatiseren van handmatige processen. Inmiddels is de eerste robot in gebruik. Deze robot boekt de bankafschriften en verwerkt de bank voor ongeveer 80%. Dat is best iets om trots op te zijn.

De baan van mijn dromen
Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam bij de SVB en heb ik in de rol van Finance Consultant de overstap gemaakt naar de afdeling Business Control. Hier houd ik me bezig met de geldstromen binnen de organisatie en waar eventuele pijnpunten zitten. Bijvoorbeeld de ziekteverzuim; hoe hoog is die, wat betekent dit voor de organisatie en hoe kunnen we deze structureel verlagen? Dit is echt mijn droombaan, omdat ik in deze rol van meerwaarde ben door analyses en inzichten te verschaffen en kan adviseren over strategische keuzes binnen de organisatie.

Benieuwd naar andere ervaringen?

Wij geven je graag een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van een traineeship bij Quoratio. Daarom delen wij graag nog meer ervaringen van trainees, consultants en oud-collega's met je. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe zij het traineeship hebben ervaren en wat het hen heeft gebracht.

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!