Algemene informatie

  • Naam: Erik

  • Woonplaats: Vessem

Erik deed tijdens het Traineeship Zorgadministratie ervaring op binnen de ziekenhuiswereld en de GGZ. Hiermee heeft hij zowel ervaring in de cure als in de care, waarbij de GGZ een combinatie van beide bevat. Hij is gegroeid van trainee naar consultant, en heeft zich onder andere beziggehouden met procesverbetering. 

De inhoud van de opleiding was erg interessant en de afwisseling tussen de opdrachten en theorie maakte het leuk. Mede dankzij de opdrachten leer je de andere trainees snel en goed kennen. De grootte van de groep zorgde voor veel interactie waardoor iedereen veel aan het woord was. De docenten komen uit het werkveld waardoor je gerichter kunt doorvragen naar hun ervaringen waardoor je een duidelijker beeld krijgt van de praktijk.

De financiële kant van het ziekenhuis
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven was mijn eerste opdrachtgever, waar ik zes maanden werkzaam ben geweest. Hier ging ik aan het werk op de debiteurenafdeling, voor een financieel gerichte opdracht. Ik heb tijdens deze eerste opdracht veel gehad aan de theorie uit de opleiding. Echter, de financiële kant was mij nog niet bekend, dus daar heb ik veel van geleerd.

Ik heb tijdens deze opdracht veel gehad aan de theorie uit de opleiding.

Naast mijn standaard werkzaamheden gaf ik ook antwoorden op vragen van patiënten over onder andere wet- en regelgeving. Ook stond ik in contact met het incassobureau en maakte ik afboekvoorstellen. Als DBC’s niet in orde waren moesten die worden afgeboekt en per specialisatie worden weggeschreven. Hier heb ik ontzettend veel over DBC’s geleerd, kennis waar ik nog elke dag profijt van heb. De eerste maanden bij een instelling leer je ontzettend veel, vooral door het oppakken van werkzaamheden en het stellen van vragen.

Groei naar consultant
Daarna ben ik als medewerker zorgadministratie aan het werk gegaan bij Stichting Altrecht, een GGZ instelling. Hier ben ik gestart met uitvoerende werkzaamheden en heb ik later steeds meer verantwoordelijkheden gekregen. Zo mocht ik aansluiten bij het overleg met behandelaren om uitleg te geven over administratie en hen daarin te ondersteunen. Ook heb ik een aantal van mijn collega’s uitleg gegeven over DBC’s, waar zij vanwege een reorganisatie nog geen kennis van hadden.

Ik kijk doorlopend naar processen en waar die verbeterd kunnen worden.

Tijdens deze opdracht ben ik van trainee naar de rol van consultant gegroeid. Ik heb nog altijd vooral uitvoerende werkzaamheden, maar kijk daarnaast doorlopend naar processen en waar die verbeterd kunnen worden. Daarnaast heb ik nu meer verantwoordelijkheden, omdat ik er wat langer zit en de kennis in huis heb. Maar dit is heel geleidelijk aan zo gegroeid. Er wordt momenteel nog gekeken welke zaken ik nog meer kan oppakken, zodat ik nog meer kan doen dan ik nu doe.

Begeleiding door Quoratio
Ik heb in deze periode niet veel begeleiding van Quoratio nodig gehad, aangezien ik langere periodes op één plek aan het werk ben geweest en alles goed verloopt. Maar op het moment dat je een vraag hebt of iemand nodig hebt wordt dit door Quoratio enorm snel opgepakt. Sinds ik consultant ben is het contact met Quoratio wel frequenter geworden.

Quoratio heeft een aantal terugkomdagen georganiseerd waar ik bij aanwezig ben geweest. Het was erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen en om mede trainees te spreken over hun opdrachten en opdrachtgevers. Maar ook wat ze van de lessen vonden en wat ze eraan hebben gehad. Erg leuk om deze ervaringen met elkaar te delen.

Ik zou graag een aantal vervolgstappen zetten als consultant bij Quoratio.

Mijn toekomst als consultant
Mijn ambitie is om nog een aantal stappen te zetten. Bij mijn huidige opdrachtgever heb ik het erg naar mijn zin, maar voor mijn eigen ontwikkeling zou het beter zijn om vervolgstappen te zetten. Dit heb ik ook aangekaart bij Quoratio, en zij gaan ervoor zorgen dat ik die kans krijg.

Benieuwd naar andere ervaringen?

Wij geven je graag een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van een traineeship bij Quoratio. Daarom delen wij graag nog meer ervaringen van trainees, consultants en oud-collega's met je. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe zij het traineeship hebben ervaren en wat het hen heeft gebracht.

Janneke

Janneke

Werken en Leren tegelijk, dat sprak mij enorm aan!

Lees meer
Karin

Karin

Ik heb nu echt de baan van mijn dromen!

Lees meer
Jerry

Jerry

Ik had niet verwacht met mijn achtergrond bij Quoratio te kunnen starten.

Lees meer

Enthousiast geworden? Solliciteer nu!

Enthousiast geworden? Solliciteer nu!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Solliciteer nu!
solliciteer nu!