Jaaaa! Je hebt zo lang gewacht op je nieuwe telefoon, en daar is ‘ie dan eindelijk!!

Een nieuwe telefoon

Mijn ervaring is dat iedereen hier anders mee omgaat.

  • Persoon 1: Trekt zo snel mogelijk de doos open en drukt op elke mogelijke knop om te kijken of er iets gebeurt.
  • Persoon 2: Leest eerst de handleiding van voor tot achter door voordat hij of zij ook maar één knop indrukt.
  • Persoon 3: Nodigt een vriend uit die er veel meer verstand van heeft en die alles kan voordoen, waarom zelf het wiel uitvinden?!
  • Persoon 4: Heeft vooraf al een uitgebreid onderzoek gedaan naar de nieuwe functionaliteiten waardoor hij al voor ontvangst precies weet hoe alles werkt.

Hoe je het ook wendt of keert, iedereen komt er op zijn eigen manier achter hoe het toestel werkt. Want in essentie is elk toestel hetzelfde. Waarom zou dit anders zijn bij een salarissysteem?

Een nieuw salarissysteem

Vaak word ik vanwege mijn ervaring met een specifiek softwarepakket bij  een nieuwe opdrachtgever voorgesteld. De vraag die dan meestal volgt is: “Jij hebt veel ervaring met pakket x toch?!”. Deze vraag verwondert mij altijd. Waarom moet je ervaring met een specifiek pakket hebben? Want over het algemeen is elk systeem hetzelfde. Het doel is altijd om de salarissen op de juiste manier te verwerken. Het enige wat verschilt is de look & feel en waar je de functionaliteiten kunt vinden.

Ik heb in al die jaren dat ik in het vakgebied werkzaam ben al zoveel systemen gezien, dat het voor mij niet meer uitmaakt waarmee ik werk. Ook al heb ik ervaring met veel systemen, ook ik moet in het begin soms even nadenken.

De juiste instelling

Net als bij telefoons, heeft elke consultant wel zijn of haar voorkeur voor een specifiek pakket. Dat is in mijn geval ook zo, maar dat betekent niet dat ik niet met andere systemen kan (of wil) werken. Want met de juiste instelling kom je overal uit.

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Enthousiast geworden? Kom meer te weten over onze traineeships!

Neem nu die stap naar een nieuwe carrière en meld je aan voor één van onze traineeships. Weet je nog niet naar welke van de 3 je voorkeur uitgaat? Geef dan aan dat je geen voorkeur hebt, dan gaan we samen onderzoeken welke het beste bij je past!

Meer info
solliciteer nu!